FIEN

VALKOINEN VARJO - MUSTA MANDALA 1


valkoinen varjoMosaiikkitaiteilija Mona Malinilla on hallitsemattomia näkyjä ja aistimuksia jotka paljastavat hänelle ihmisten tiedostamattomia salaisuuksia. Erikoinen kyky kehittyy Monan työstäessä mosaiikkimandaloita, sybolisia kuvia maailmankaikkeudesta.

Mona pyrkii käyttämään kykyään toisten auttamiseen, mutta käsittää pian, että ihmiset eivät useinkaan ole valmiita kohtaamaan sisäistä maailmaansa vaan saattavat kokea henkisen romahduksen. Myös Monan tasapaino horjuu: hän alkaa epäillä ettei tiedosta lainkaan omaa varjopuoltaan. Kun puuseppä, joka on jättänyt toimittamatta Monan vastikään avattuun taideliikkeeseen tilatut kalusteet, löytyy kuolleena päässään vasaran jälkiä muistuttavia ruhjeita, Mona alkaa epäillä että hän on saattanut tiedostamattaan tappaa miehen. Toisaalla pikaistuksissaan tuttavansa surmannut Roni Arosuo istuu vankimielisairaalassa.

Sairaalan ylilääkäri Kari Sammatti on innostunut uudesta, vielä laillistamattomasta hoitomuodosta, jota testaa vankeihin. Kun tutkimuksissa sattuu odottamaton käänne, Sammatti lähtee potilaansa Ronin kanssa Monan saaristossa järjestämälle mosaiikkikurssille. Hän uskoo vakaasti pääsevänsä Monan avulla selvyyteen siitä, mikä on saanut nuhteettoman Ronin syyllistymään silmittömään veritekoon. Pian saarella alkaa tapahtua outoja ja uhkaavia asioita ja Monan näyt muuttuvat yhä hurjemmiksi. Tilanne karkaa käsistä kun lääkäri löytyy kuolleena, eikä Mona enää tiedä voiko kehenkään saarella olijoista luottaa – edes häneen itseensä.

adlibris